نصب و راه اندازی دوربینهای مداربسته در سیستمهای نظارت تصویری بزرگ و مهمتر در پروژه های بزرگ با تعداد زیاد دوربینهای امنیتی می تواند کاری بشدت زمان بر باشد که با روشهایی می شود آنرا کمی ساده تر و سریعتر پیش برد.اخیرا شرکتهای بیشتری به سمت DHCP گرایش داشته اند که نمونه آن را می شود به شرکت آرکانت ویژن با معرفی 20 دوربین مداربسته جدید با قابلیت پشتیبانی از DHCP اشاره کرد که این نشان می دهد شرکتهای غربی هم به فکر تغییر رویه در استفاده از IP های استاتیک هستند. DHCP معادل عبارت مخفف شده پروتکل تنظیمات دینامیک Host است.
بگفته جف ویتنی از بخش بازاریابی ارکانت ویژن :
DHCP اخیرا در اغلب پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد چون پروتکلی استاندارد بر مبنای شبکه های IP بحساب می آید. زمانی که DHCP فعال است دوربین مداربسته تحت شبکه به روتر شبکه درخواست اتصال می فرستد تا از طرف روتر یک آدرس شبکه دریافت نماید. زمانی که DHCP فعال نباشد یک آدرس پیش فرض برای دوربین مدار بسته توسط شرکت سازنده آن در نظر گرفته می شود. نصاب دوربین مداربسته با تغییر این آدرس به یک آدرس ثابت شبکه و تغییراتی در شبکه کار را پیش می برد.
زمانی که دوربینهای مداربسته تحت شبکه چند مگاپیکسلی شرکت آرکانت ویژن در سال 2004 وارد بازار سیستمهای نظارت تصویری شد، نصابها و تکنسینهای نصب دوربین مدار بسته و فروشندگان و تولید کنندگان تجهیزات نظارت تصویری مثل امروز دانش بالایی نداشتند. شبکه سازی IP امروزه بشدت در فضای سایبری و دنیای IT رایج شده و آنروزها ناشناخته تر بودند.
اما امروزه همه این گروهها به دنبال راهی برای نصب و راه اندازی سریعتر و آسانتر دوربین مدار بسته هستند. با DHCP نیاز به نصب و راه اندازی و لاگین دوربین مدار بسته در شبکه و تغییر نام کاربری و ID شرکت عملا برطرف می شود. برای یک دوربین مدار بسته شاید زمان زیادی نباشد اما برای صدها یا اصلا هزاران دوربین مداربسته کاربران وقت زیادی برای خرج کردن ندارند! بنابراین صرفه جویی وقت کلید محبوبیت DHCP خواهد بود.
زمانیکه از DHCP سرور در شبکه استفاده نمی شود دوربین مدار بسته از آدرس IP پیش فرض کارخانه سازنده استفاده می کند. نصاب می تواند با استفاده از نرم افزاری مثل AV IP Utility یا مرورگر وب داخلی دوربین مدار بسته برای تغییر این آدرس پیش فرض استفاده نموده تا سیستم را همانند تنظیمات براساس آدرس IP استاتیک راه اندازی نماید.
DHCP نقش مهمتری در استفاده از شبکه دوربین مدار بسته دارد و آنم حفاظت بیشتر از سیستم نظارت تصویری در برابر حملات امنیتی است. DHCP اطمینان می بخشد که تمام دستگاهها بر روی شبکه بصورت دینامیکی می توانند از بین آدرسهای منتشره آدرسی را انتخاب کرده و دیگر پارامترها را هم تنظیم نمایند. این روش می تواند بهترین استفاده از شبکه را بدون صرف وقت و هیچ نوع مکاتبه و تداخلی ممکن سازد. البته این بخش کار مستقیما به امنیت شبکه مربوط نمی شود اما با این کار استفاده و بهینه سازی شبکه کاملا استاندارد و کانالیزه می شود.
مثلا شرکت آرکانت ویژن بعنوان موردی که مثال زدیم از موتورهای رمزنگاری 16 رقمی ASCII برای افزایش امنیت در گذشته بصورت محدود استفاده می کرد تا امکان دسترسی غیر مجاز را به دوربینهای مداربسته محدود سازد. اما بعدها با افزودن این قابلیت به همه دوربینهای مدار بسته جدید و اقدام تمهیداتی در بروزرسانی فرم ورها برای دوربینهای مداربسته قدیمی تر سعی کرد این قابلیت را برای تمام مدلها بطور پیش فرض فعال سازد. ضمن اینکه سعی کردند در دانشگاه و مراکز فروش هم برنامه آموزش CPCP را که به امنیت اشاره داشت را عملی سازد.